‘Bielsa 2.0’ kijkt uit naar wedstrijd tegen Van Gaal

VIDEO | Chili-bondscoach Jorge Sampaoli kijkt uit naar het treffen met Louis van Gaal aankomend WK in Brazilië. ‘Tegen Van Gaal spelen wordt historisch voor mij’, zegt Sampaoli in gesprek met NOS-correspondent Jorrit Smink.

‘Ik heb hem altijd bewonderd en nagevolgd’, vervolgt de bondscoach. ‘De wedstrijd zelf wordt volgens mij beslissend. En zeker spectaculair.’

De bondscoach werd ooit als coach ontdekt nadat hij als amateurtrainer met een opvallende foto in de krant verscheen. De trainer werd van het veld werd gestuurd maar klom in een boom om van daaruit zijn team te coachen. Het grote voorbeeld van Sampaoli is zijn voorganger Marcelo Bielsa. ‘We mochten zijn trainingen niet zien, dus gebruikten we verrekijkers. We luisterden op persconferenties vol bewondering naar hem. Hij is een grootheid’, zegt Sampaoli.

Nu laat Sampaoli zijn team net zo spelen als zijn voorganger, waardoor hij in Chili al ‘Bielsa 2.0’ wordt genoemd. ‘Wat ik wil, is dat mijn team zich nooit de mindere voelt van een ander team. Ze moeten flexibel zijn en niet met de rem erop spelen. Wij moeten domineren, aanvallen’, geeft Sampaoli aan hoe hij zijn team wil laten spelen. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!