Huntelaar kritisch op Van Marwijk: ‘Deze coach wél duidelijk’

Klaas-Jan Huntelaar vertolkte tegen Mexico een heldenrol door als wisselspeler de wedstrijd te doen kantelen met een assist en een goal. Huntelaar moest lang wachten op zijn kans onder bondscoach Louis van Gaal maar greep die met beide armen aan.

Onder Bert van Marwijk was Huntelaar ook wisselspeler, maar kreeg hij die kans nooit echt. Dat steekt Huntelaar nog steeds. ‘In tegenstelling tot voorheen is deze bondscoach naar mij toe heel duidelijk geweest’, sneert Huntelaar, die er ook niks van wilt weten dat hij de boeman was in 2012. ‘Bewust heeft een enkeling toen een verkeerd beeld van me geschetst en daar zijn sommigen in meegegaan’, is Huntelaar verbitterd.

Onder Van Gaal kan Huntelaar genoegen nemen met zijn reserverol. Met name omdat Van Gaal duidelijk is tegen de spits. ‘Verwacht niet teveel, reken nergens op, zei hij me. Al voor het toernooi vroeg hij of ik me in zo’n rol als tweede spits achter Van Persie kon schikken? ‘Ja’, heb ik geantwoord. Dan moet je verder niet zeuren’, aldus Huntelaar. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!