Van Hooijdonk klaar met gezeik: ‘Hij moest zijn mond houden’

Pierre van Hooijdonk was er zondagavond even helemaal klaar mee dat een aantal Mexicanen maar door bleven gaan over de vermeende schwalbes van Arjen Robben tegen hun land. ‘Ik vond gewoon dat hij zijn mond moest houden’, geeft Van Hooijdonk onder andere aan.

In het vliegtuig terug naar Rio de Janeiro kreeg Van Hooijdonk het aan de stok met een Mexicaanse medepassagier. ‘Die man zei dat Robben zijn excuses had aangeboden voor de schwalbe waaruit Nederland de penalty kreeg, maar ik wist dat dat onzin was, dat ging over een ander moment in het duel’, zegt Van Hooijdonk nu tegen het Algemeen Dagblad.

‘Ik vond gewoon dat hij zijn mond moest houden’, vervolgt Van Hooijdonk zijn relaas. ‘Wij hadden al een strafschop verdiend eerder in de wedstrijd, maar daar hoor je die Zuid-Amerikanen dan niet over na afloop. Dat is wel kenmerkend. Ik ben al dat gezeik over het duiken van Robben een beetje zat, hij is op dit moment gewoon de beste speler van het toernooi. Belangrijker dan Messi voor Argentinië of Neymar voor Brazilië. Dat is geen geschreeuw, maar gewoon een realistische analyse.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!