Scolari furieus: ‘Loop naar de hel’

De spanning in het Braziliaanse kamp stijgt naar een absoluut hoogtepunt. De hoop van de natie voor het behalen van de wereldtitel in eigen land moet het vrijdag opnemen tegen Colombia en dat zorgt voor de nodige spanningen. Bondscoach Luiz Felipe Scolari is niet de man die daar heel goed mee om kan gaan.

Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Zuid-Amerikaanse titatenstrijd schoot Scolari uit zijn slof na een vraag van een journalist over zijn leiderschap. ‘Als je niet mijn leiderschap niet kan waarderen, kun je wat mij betreft naar de hel lopen’, sprak de bondscoach van de Goddelijke Kanaries ferme woorden.

De spanning liep hoog op omdat de indruk werd gewekt dat Scolari een speler uit zijn selectie liever vervangen had door iemand die niet meegegaan is. ‘Dat is niet wat ik gezegd heb’, bleef Scolari boos. ‘Wat ik zei was dat in deze stage van het toernooi ik best een speler toe zou willen voegen met karakteristieke trekken die goed zou zijn voor deze wedstrijd. Als je die vraag aan iedere coach stelt, zul je van iedereen hetzelfde antwoord horen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!