Programma WK vrijdag 4 juli | Eindelijk weer voetbal

Na twee eindeloze rustdagen op het WK voetbal in Brazilië zijn we vrijdag toe aan de eerste twee kwart finales. Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Colombia komen in actie.

Om 18:00 uur trappen Frankrijk en Duitsland het bal af. De inzet van het duel tussen de Europese grootmachten is duidelijk: een ticket in de halve finale. Frankrijk toont het hele toernooi al aan in topvorm te zijn maar kwam in twee wedstrijden al goed weg toen Paul Pogba (natrappen) en Blaise Matuidi (vieze tackle) aan rood ontsnapten. Een dergelijk vergrijp van de middenvelders kan de Haantjes tegen de lepe Duitsers de kop kosten.

Om 22:00 uur volgt een Zuid-Amerikaans onderonsje. Speler van het toernooi tot nu toe, James Rodriguez, zal de taak hebben zijn verrassend goed presterende land naar de halve finales te schieten. De topscorer hielp zijn land al langs regerend Zuid-Amerikaans kampioen Uruguay en zal Brazilië maar wat graag uit het toernooi trappen. Brazilië, bij voorbaat topfavoriet voor de eindzege, toont zich al het hele toernooi kwetsbaar. In de openingswedstrijd kwamen de Goddelijke Kanaries goed weg door een onterechte penalty terwijl tegen Mexico gelijk werd gespeeld (0-0). In de achtste finales versloeg Brazilië Chili pas na het nemen van strafschoppen en de wereld had er heel anders uitgezien als Mauricio Pinilla de bal niet op de lat maar in het net had geschoten.

De winnaars van beide wedstrijden treffen elkaar in de halve finale van het WK.

Programma vrijdag 4 juli:
18:00 Frankrijk – Duitsland
22:00 Brazilië – Colombia

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!