Ruiz: ‘Wedstrijd tegen Oranje een finale’

Bryan Ruiz kent het Nederlands elftal vrij aardig. De aanvaller van Fulham kwam het laatste half jaar van het seizoen 2013-2014 uit voor PSV en kent met name de verdedigers van Oranje die in de Eredivisie spelen. Ruiz kijkt dan ook uit naar het treffen met het Nederlands elftal.

‘Nederland is een goed team waar we respect voor hebben, maar we hebben het gevoel dat we van ze kunnen winnen’, vertelt Ruiz tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. ‘Dat het tegen Nederland is, maakt het een beetje speciaal. Maar tegen iedere andere tegenstander was het ook speciaal geweest.’

Ruiz heeft nog niet de telefoon gepakt om oud-teamgenoten Georginio Wijnaldum en Memphis Depay te bellen. ‘Ik heb geen contact gehad met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, maar op het veld zullen we elkaar begroeten en even bijpraten’, geeft Ruiz aan.

De wedstrijd tegen het Nederlands elftal is voor Costa Rica het volgende hoofdstuk van het WK-sprookje. Ruiz ziet de wedstrijd dan ook opnieuw als een finale voor zijn team. ‘De wedstrijd tegen Griekenland was de belangrijkste van ons leven, maar nu is dat die tegen Nederland. Het voelt als een finale voor ons. We hebben al een prachtig WK gespeeld, maar nu willen we meer.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!