Martins Indi: ‘Die grote donkere jongen achterin, die kan vast niet opbouwen’

Bruno Martins Indi is een van de Oranje-klanten die zich tijdens het WK nadrukkelijk in de kijker speelt. BMI is een rots in de branding van de Nederlandse verdediging én een flinke hit op social media tijdens het WK.

Achter dat laatste is Martins Indi ondertussen zelf ook gekomen. ‘Ik hoorde het van mijn zussen. Zelf vond ik het wel leuk, hoor. En grappig. Maar verder: niet zo heel belangrijk’, vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Martins Indi is met name blij dat hij de vooroordelen over hem op het WK kan weerleggen. ‘Soms vind ik het gek dat mensen niet zien dat ik goed kan voetballen. Dat ze denken: ach, die grote donkere jongen daar achterin, die kan vast niet opbouwen. Maar weet jij welke verdediger de bal tegen Mexico het vaakst in de volgende fase heeft gebracht? Juist, dat was ik’, weet de Feyenoorder.

Tegen Mexico moest Martins Indi eerder dan verwacht opdraven wegens een blessure van Nigel de Jong. Geen enkel probleem voor de mentaal sterke verdediger. ‘Zo kort na die hersenschudding, op het allerhoogste podium’, zegt hij. ‘Ik voelde me goed. Helemaal vrij in mijn hoofd. Ja, dan ben ik wel even trots op mezelf. Dat mag wel toch?’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!