‘Duivels zijn onbetaalbare reclame voor ons land’

De premier van België Elio Di Rupo is ontzettend blij dat de Rode Duivels zo goed presteren op het WK. Hij stapte vrijdagochtend dan ook op het vliegtuig naar Brasilia om de wedstrijd bij te wonen tegen Argentinië die morgenavond om 18:00 plaatsvindt.

Vlak voordat hij vertrok sprak de premier nog met Het Laatste Nieuws. ‘Ik reis met een gevoel dat vanaf nu echt alles mogelijk is. Ik ben geen kenner, maar na wat ik heb gezien tegen de Verenigde Staten, ben ik ervan overtuigd dat we ook Argentinie kunnen uitschakelen. Dat zou, zacht uitgedrukt, geweldig zijn! We waren top tegen de VS. Formidables!’

Door de prestaties is België op het moment “hot”, maar wat blijft daarover als ze er in de kwartfinale eruit vliegen. ‘Er gebeurt altijd wel iets’, zei Di Rupo daarover. ‘Het WK is nu al geslaagd, voor de Rode Duivels en voor België als merknaam. De match tegen de VS is onbetaalbare reclame voor ons land geweest. Als de regering deze promotiecampagne zelf had moeten betalen, dan waren we nu blut geweest.’ (Foto: Luc van Braekel)

Praat Mee!