Blind en Martins Indi op WK-lijstje

Elk WK kent zijn smaakmakers en altijd worden deze spelers gekocht nadat ze een goed toernooi hebben gespeld. Maar meestal pakt dit echter niet zo goed uit. De Daily Mail is het daar niet mee eens en heeft een lijstje opgesteld waar spelers in voorkomen die ook na het WK hun goede vorm zullen doortrekken bij een nieuwe club. Daley Blind en Bruno Martins Indi vertegenwoordigen Nederland.

Blind en Martins Indi vielen de eerste wedstrijden gelijk op door hun uitstekende optreden tegen Spanje en Australie. Blind gaf twee prachtige assists en Martins Indi had “topspits” Diego Costa in de tang.

Volgens het medium is Blind een vaste waarde in de verdedigende linie van Oranje. Met zijn uitstekende spelinzicht en aanvallend vermogen brengt hij extra kwaliteiten mee. Zijn verdedigende werk lost hij goed op door positioneel goed te staan en nooit zijn mannetje uit het oog verliest. Er waren al geruchten dat Louis van Gaal de linksback mee wil nemen naar United, maar Ajax vraagt minimaal 10 miljoen euro voor de zoon van Danny Blind.

Bruno Martins Indi is de enige echte verdediger die in dit lijstje voorkomt. Met zijn 21 jaar lijkt hij erg jong, maar hij heeft al erg veel meegemaakt bij zijn club en het nationale team. De verdediger annex linksback staat in de belangstelling van verschillende topclubs in Europa, Feyenoord verlangt minimaal 7 miljoen voor de noeste verdediger. Martins Indi staat open voor een transfer.

Overige spelers die in deze lijst voorkomen zijn; Antoine Griezmann (Frankrijk), Toni Kroos (Duitsland), Celso Bergos, Keylor Navas (beide Costa Rica), Divick Origi, Cuardado, Jackson Martinez en David Ospina (laatste drie spelen voor Colombia).

Praat Mee!