Brazilië naar halve finale na opnieuw zwakke vertoning

Brazilië heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van het WK in eigen land. De ploeg, die in de achtste finale zwijnde tegen Chili, kwam tegen WK-sensatie Colombia uit twee dode spelmomenten op 2-0 en die bleken genoeg voor de zege. James Rodriguez maakte het in de slotfase nog even spannend. 

Brazilië begon net als tegen Chili vol goede moed aan de wedstrijd. Het zat er kort op bij de Colombianen, die daardoor niet hun gewenste positiespelletje konden spelen. Vooral spelmaker Rodriguez werd hard aangepakt, waarbij vooral Fernandinho enkele malen naar een gele kaart solliciteerde.

Tegen die tijd stond Brazilië al op 1-0. Waar David Luiz de score opende tegen Chili, daar deed Silva dat nu, opnieuw uit een corner. Bij de tweede paal stond de verdediger helemaal vrij en met de knie werkte hij de bal binnen. De voorsprong was een tik voor Colombia, dat wel probeerde, maar vooral voorin erg slordig was. Daardoor bleef Brazilië makkelijk op de been en was het zelf bovendien dichtbij een goal via Hulk.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Brazilië zakte verder in en bij Colombia kwam Rodriguez vaker aan de bal. Er werden wat speldenprikjes uitgedeeld, maar Luiz gaf aan de overkant de knock-out. Uit een geweldige vrije trap, die overigens wel discutabel was na een vermoedelijke overtreding van Rodriguez, ramde de mandekker de bal in de kruising.

Het stadion ontplofte, maar werd snel weer wat stiller toen Rodriguez een strafschop benutte. Die kreeg Colombia na een overtreding van Julio Cesar, die mazzel had dat Luiz nog meeliep, waardoor rood uitbleef. In de slotfase was Colombia nog dichtbij een gelijkmaker uit dode spelmomenten, maar die goal kwam niet meer. Door de 2-1 zege speelt Brazilië in de halve finale tegen Duitsland, dat eerder op de vrijdag afrekende met Frankrijk.

Scoreverloop:

06′. Thiago Silva. 1-0
69′. Luiz. 2-0
79′. Rodriguez. 2-1 (strafschop)

Opstellingen:

Opstelling Brazilië: Júlio César; Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Paulinho (85. Hernanes), Fernandinho; Oscar, Neymar (88. Henrique), Hulk (81. Ramires); Fred.

Opstelling Colombia: Ospina; Zúñiga, C. Zapata, Yepes, Armero; C. Sánchez, Guarín; Cuadrado (80. Quintero), James, Ibarbo (46. Ramos); Gutiérrez (70. Bacca).

 

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!