Raúl verwacht lastige avond voor Oranje: ‘Ze zullen flink weerstand krijgen’

Oud-international van het uitgeschakelde Spanje Raúl Gonzales Blanco laat weten onder de indruk te zijn van Oranje. De oud-aanvaller prijst vooral de twee topspitsen van Oranje: Arjen Robben en Robin van Persie.

‘De eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ik de Nederlanders het indrukwekkendst vind spelen van de vier Europese landen die nog meedoen. Even afgezien van de controverse over het winnende doelpunt tegen Mexico maken de Nederlanders echt een heel soepel WK door. Van Persie maakt ze makkelijk, maar Robben is echt uitmuntend bezig’, aldus de legende van Real Madrid.

Raúl continueert zijn lofzang: ‘Drie doelpunten al, en dan die snelheid, die balcontrole, die gave om het verloop van een wedstrijd te veranderen… Bij dat alles maak ik dan wel de opmerking dat hij ook graag en snel naar het gras gaat, maar hij is wel het hoogtepunt van dit toernooi.’

Wel denkt de Spanjaard dat Nederland een flinke kluif zal hebben aan Costa-Rica: ‘Ze zullen flink wat weerstand krijgen. Bovendien heeft Nederland achterin wel wat zorgen, net zoals op het middenveld met de absentie van Nigel de Jong. Mexico speelde een heel open wedstrijd tegen ze en dat zette Nederland onder druk. Maar Colombia en Nederland zijn de enige teams die het vier keer in negentig minuten geklaard hebben.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!