NWVA: ‘Oranje prullaria levensgevaarlijk’

Nu de Oranjegekte losbarst in Nederland, komt het Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit met een statement. De NVWA waarschuwt voor de extreme risico’s die de Oranje prullaria’s met zich meebrengen, dit in het speciaal voor kinderen.

‘Veel bedrijven die Oranjeartikelen hebben ingekocht realiseren zich niet dat het spul dat je uitlevert aan volwassen in de praktijk aantrekkelijk is voor kinderen en ook terecht komt bij kinderen. Het bedrijfsleven heeft daar niet altijd bij stil gestaan. Naar aanleiding van klachten hebben onze inspecteurs de afgelopen weken ruim twintig winkels bezocht om de Oranjeartikelen te testen op productveiligheidseisen. Tien oranjeproducten hebben we uit de winkels genomen en in het laboratorium getest omdat we daar twijfels over hadden. Die twijfels bleken terecht’, aldus onderzoekscoördinator Mark Colijn.

Door het onderzoek kwamen meerdere levensgevaarlijke fouten aan het licht. De lipjes van de Albert-Heijn hamsters bleken niet goed. De Sambaballen van de HEMA zijn ook levensbedreigend bevonden. Ter afsluiting maant Colijn Nederland tot alertheid: ‘We hebben lang niet alle producten getest. Het kan dus nog zijn dat er producten op de markt zijn die grote risico’s met zich meedragen.’ (Foto: Pro Shots.)

 

 

Praat Mee!