Oranje gebruikte al 21 spelers, gele kaarten kwijtgescholden

Het Nederlands elftal van Louis van Gaal speelde dit WK al met 21 verschillende spelers. Tegen Costa Rica kreeg Tim Krul voor het eerst dit toernooi speeltijd en net als andere ‘debutanten’ vervulde hij meteen heldenrol. Alleen Jordy Clasie en Michel Vorm wachten nog op hun eerste minuten. 

De middenvelder en de doelman kwamen dit WK nog geen minuut in actie en nu Oranje in de halve finale staat, lijkt dat ook niet te gaan gebeuren. Op het middenveld geeft Van Gaal de voorkeur aan Georgino Wijnaldum, Wesley Sneijder, Jonathan de Guzman en eventueel nog Daley Blind of Leroy Fer. Door de blessures van Fer en Nigel de Jong mag Clasie eventueel nog hopen. Vorm lijkt kansloos. Jasper Cillessen keept een prima toernooi en Krul blijkt een ware penaltykiller.

Daar komt bij dat Nederland niet zo makkelijk meer tegen een schorsing aan kan lopen. Alle gele kaarten worden voor de halve finale tegen Argentinië kwijtgescholden, waardoor alleen een rode kaart of een schorsing op basis van televisiebeelden een uitsluiting kan betekenen. Blind, Stefan de Vrij, De Guzman, Bruno Martins Indi en Klaas-Jan Huntelaar staan zodoende niet meer op scherp. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!