Robben en Sneijder loven opnieuw de teamspirit

Arjen Robben en Wesley Sneijder waren zaterdagavond de uitblinkers bij Oranje tegen Costa Rica, maar zij zagen uiteindelijk dat Tim Krul de held werd. Het tweetal sprak onder meer bij Jack van Gelder over de fitheid en de teamspirit, die enorm is bij Nederland.

‘Het enige manco vandaag was dat we niet scoorden. We zijn blijven knokken. De teamspirit is geweldig in dit team. Dit is nou pieken op het juiste moment van Krul. Op deze manier kunnen we hier nog een heel eind komen’, zegt Robben, die zelf weer van ongekende klasse was. ‘Ik zat er zo lekker in. Nu gaan we goed herstellen. Volle bank eten en drinken.’

Ook Sneijder zag weer een eenheid, die ondanks legio gemiste kansen in de reguliere speeltijd positief bleef. ‘Het lijkt of alles op zijn plek valt, dat is mooi om te zien. We zeggen altijd: we doen het met z’n allen. Nu komt de nummer 23 er in en die doet het ook meteen. Mooi toch. Als je ziet hoeveel kansen wij hebben gecreëerd, daar hadden we er minimaal eentje van moeten maken. Dat gebeurt niet, maar dan moet je toch scherp blijven, ook tijdens de strafschoppen. Dat heeft met fitheid en concentratie te maken en zo winnen we de wedstrijd ook. Ik voelde dat het niet mis kon gaan, heb geen moment getwijfeld.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!