WK kort zondag | Belgische fans niet welkom, Oscar baalt van Neymar

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van zondag 6 juli. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

14.25 uur | Oscar baalt van blessure Neymar
Middenvelder Oscar baalt enorm van het feit dat sterspeler Neymar niet meer beschikbaar is voor de ploeg in de halve finale tegen Duitsland. De aanvaller brak tegen Colombia een rugwervel en is enkele weken uitgeschakeld. ‘We zijn allemaal teneergeslagen vanwege het nieuws over Neymar. Hij is een geweldige gozer, zowel op als naast het veld. Hij zal gemist worden, maar we kunnen niet verdrietig zijn. We staan in de halve finale. We moeten tegen Duitsland weer als collectief opereren en ze proberen te verslaan’, laat Oscar weten.

De Braziliaan denkt echter dat Brazilië zeker kans maakt tegen Duitsland. ‘Ze weten dat we meer zijn dan Neymar. Ze weten dat we goed hebben gespeeld als collectief. Natuurlijk is het wegvallen van Neymar een groot verlies, maar ze weten dat ze tegen heel Brazilië spelen, niet alleen tegen Neymar.’

14.00 uur | Belgische fans mogen niet naar vliegveld
De Belgische selectie zet maandag weer voet op eigen bodem, maar de fans zijn niet welkom op vliegveld Zaventem in Brussel De Belgische voetbalbond tweet: ‘Supporters, kom morgen niet naar Brussels Airport. Iedereen welkom op de fandag, info volgt.’ De selectie en trainer Marc Wilmots zijn ‘niet voldaan’ en willen dus geen huldiging. Wel willen ze op een fandag iets teruggeven aan de fans die de ploeg steunde tijdens het WK. Hier een brief van de bond aan de fans.

11.25 uur | Scolari wil Neymar op de bank
Luis Felipe Scolari hoopt dat Neymar dinsdag fit genoeg is om naast hem op de bank plaats te nemen in de halve finale tegen Duitsland. De aanvaller van Brazilië brak in de kwartfinale tegen Colombia een rugwervel en zal niet meer kunnen spelen dit WK. Toch heeft Scolari hem er graag bij. ‘We hebben Neymar gevraagd bij ons te zijn tijdens het duel. Dat is voor hem goed, maar ook voor ons. De artsen moeten bepalen of dat kan’, verklaart Scolari.

11.00 uur | Duitsland kiest voor andere voorbereiding
Duitsland zal voor de halve finale tegen Brazilië komende dinsdag pas op maandag afreizen naar speelstad Belo Horizonte. De selectie moet volgens bondscoach Joachim Löw nog herstellen van de kwartfinale tegen Frankrijk en reizen op zondag past niet in het schema. ‘Het is belangrijk om te zien hoe mijn spelers dat duel verteren. We moeten nu gewoon onze krachten bundelen, de kwartfinale uit de benen schudden en ons weer goed opwerken naar de volgende wedstrijd’, zo zei Löw. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!