Update | Di Maria ontbreekt bij Argentinië, Aguëro wel speelklaar

Het Nederlands elftal lijkt zich in de halve finale tegen Argentinië geen zorgen te hoeven maken over Angel Di Maria. De middenvelder annex aanvaller raakte in de kwartfinale tegen België geblesseerd aan het dijbeen en zou daardoor volgens Argentijnse media de rest van het WK zijn uitgeschakeld.  

Dat is een flinke aderlating voor de Argentijnen, die in de persoon van Alejandro Sabella constant een beroep deden op de spelmaker van Real Madrid. Tegenover het wegvallen van Di Maria staat de waarschijnlijke terugkeer van Sergio Aguëro. De spits zat tegen België nog op de bank, maar lijkt tegen Nederland wel weer minuten te kunnen maken.

Diego Maradona baalt als een stekker van de blessure voor Di Maria. ‘Dat doet me echt pijn’, stelt de oude Argentijnse legende, die ondanks de kwetsuur wel denkt dat Argentinië de favoriet is tegen Nederland. ‘Ik denk dat Argentinië de te kloppen ploeg is. In het duel tussen Duitsland en Brazilië is geen favoriet. Die landen zijn even sterk.’

Update 09.05 07/07 | Geen Di Maria, wel Aguëro
Argentinië kan in de halve finale tegen Nederland definitief geen beroep doen op Angel Di Maria. De aanvaller viel in de kwartfinale tegen België uit met een dijbeenblessure en daar is hij voor woensdag niet van hersteld. Er werd nog gehoopt op een speciale behandeling, maar de teamarts heeft een streep gezet door het meespelen van Di Maria tegen Oranje.

Tegenover het wegvallen van de speler van Real Madrid staat de terugkeer van Sergio Aguëro. De spits raakte in de derde groepswedstrijd van Argentinië tegen Nigeria (2-3 winst) geblesseerd aan zijn hamstring, maar is daar van hersteld. De spits van Manchester City zat tegen België negentig minuten op de bank en de verwachting is niet dat hij een hele wedstrijd kan spelen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!