Neymar speelt met pijnstillers? ‘Geen enkele kans dat hij de finale haalt’

Brazilië is in rep en roer als het gaat om Neymar. De aanvaller viel in de kwartfinale tegen Colombia uit met een gebroken rugwervel en dus zit zijn WK erop. Toch zijn er doktoren die denken dat Neymar kan spelen met pijnstillers in een eventuele finale. De teamarts van Brazilië is klaar met die teksten. 

‘Er is geen enkele kans dat hij de finale haalt’, is José Luiz Runco, de officiële teamarts van het Braziliaanse nationale elftal, stellig. Het verhaal van het Braziliaanse medium El Globo lijkt zodoende meer gebaseerd op hoop dan op realiteit. Neymar voelde volgens bondscoach Luis Felipe Scolari even zijn benen niet en ook het woord verlamming kwam al langs. Een finale spelen lijkt in die zin, al zou het kunnen met een injectie, enorm onverstandig.

Brazilië speelt dinsdagavond om 22.00 uur de halve finale tegen Duitsland. Het thuisland overtuigde nog geen moment en nu Neymar is weggevallen, is de spoeling vooral voorin dun. De waarschijnlijk vervanger van de dribbelaar is Chelsea-middenvelder Willian. Ondertussen onderzoekt de FIFA de overtreding van Colombiaan Juan Zuniga op Neymar. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!