Meesterbrein Hoek: ‘Dit is speciaal voor deze wedstrijd besloten’

Frans Hoek is plots een bekende naam in Nederland. De keeperstrainer van Oranje smeedde in de aanloop naar de kwartfinale tegen Costa Rica in het geheim een plan om Tim Krul als penaltykiller in te zetten. De rest is geschiedenis…

Jasper Cillessen wist van niets, Krul bereidde zich een week voor op de Costa Ricaanse strafschoppen en Louis van Gaal durfde het aan. Alles viel op zijn plaats, zag ook Hoek. ‘Ik geef de voorzet, we bespreken het met de staf en Louis neemt de eindbeslissing. Dit is speciaal voor deze wedstrijd besloten, maar we trainen al sinds de eerste training op strafschoppen en bekijken iedere keer weer alle kwaliteiten van de keepers’, vertelt hij aan De Telegraaf.

Cillessen wist niet wat er gaande was en dat was maar goed ook. Twee minuten voor het einde van de verlenging had hij een wereldredding in huis, terwijl Krul zich verdekt voorbereidde op de strafschoppen. ‘Beide keepers hebben het fantastisch gedaan. Cillessen pakte die ene belangrijke bal en Krul wist alle hoeken van de penaltynemers, bleef goed lang staan en reageerde alert op alle inzetten.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!