Wilmots ruziet met Messi en baalt: ‘Ploeg die doorgaat niet superieur aan ons’

Marc Wilmots kan nog maar moeilijk accepteren dat België zaterdag werd uitgeschakeld door Argentinië. De Argentijnen scoorden voor de rust via Gonzalo Higuain, maar volgens Wilmots waren Lionel Messi & co zeker niet beter. Met Messi en Wilmots liet het sowieso niet helemaal lekker tijdens de kwartfinale. 

De coach vond tijdens de wedstrijd al dat er met twee maten werd gemeten. Messi mocht uitdelen, terwijl een overtreding op de dribbelaar meteen werd afgefloten. ‘Het irriteerde mij dat Messi drie of vier overtredingen mocht maken die onbestraft bleven’, zegt Wilmots achteraf. Tijdens de wedstrijd gingen de twee een stuk minder formeel met elkaar om. Wilmots schold Messi de huid vol toen hij bij hem in de buurt was en de zogenaamd altijd keurige Messi schold volgens De Telegraaf een lange tijd terug.

De Belgische bondscoach baalt als een stekker. Niet zozeer van de uitschakeling, maar meer van de manier waarop. ‘Alle impulsen bij het Argentijnse elftal komen van Lionel Messi. De ontgoocheling is bij mij zo groot omdat de ploeg die doorgaat niet superieur was aan ons. Heeft Argentinië zo goed gespeeld? Laten we fair zijn, als wij hadden gespeeld als Argentinië zouden we bakken met kritiek hebben gekregen. Brazilië gaat ook door tegen Colombia op stilstaande momenten. Dat is ervaring en die moeten wij nog krijgen. Argentijnen kunnen in een wedstrijd het ritme kapot maken. Zij kunnen vallen en blijven liggen. Ze willen het spel niet maken. Dat is ervaring.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!