Robben: ‘Zeker niet alleen Messi vs Robben’

Het Nederlands elftal slaagde er door de nipte overwinning op Costa Rica in de halve finale te bereiken. Argentinië, dat dezelfde avond van België wist te winnen, zal in de halve finale de tegenstander worden. ‘Robben vs Messi’, maar niet volgens iedereen.

‘Daarmee doe je de rest echt tekort’, zegt Robben dan ook, in gesprek met Ons Oranje. ‘Ze hebben weliswaar een hele grote geweldenaaar in hun team, maar dat betekent niet dat het alleen maar om hem draait’, doelde hij natuurlijk op Lionel Messi, sterspeler van Barcelona.

‘Argentinië is als ploeg gewoon heel goed’, vindt Martins Indi. ‘Toch kregen de Belgen ook een aantal kansen tegen Argentinië, ik heb die kwartfinale gezien. Elk team heeft sterke en zwakke punten. Wij moeten proberen de aanvoer naar Messi eruit te halen’, aldus BMI tegenover NUsport.

‘Ik heb Argeninië nu een paar keer aan het werk gezien. In het begin hadden ze nog hun moeilijkheden, maar de laatste wedstrijden hebben ze aardig gespeeld. Het is een goed team’, weet Huntelaar. ‘Maar we hoeven niet bang te zijn. Wij spelen dit toernooi tegen iedereen goed, dus tegen Argentinië ook.’ 

Aanstaande woensdag zullen de mannen van bondscoach Louis van Gaal het opnemen tegen Argentinië. Om 22:00 uur zal er worden afgetrapt in Sao Paulo. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!