Sneijder: ‘Historie tegen Argentinië maar even vergeten’

Wesley Sneijder staat woensdag met zijn Nederlands elftal in de halve finale van het WK. Argentinië zal de tegenstander zijn, en dat is voor Oranje een oude bekende. In 1978 speelde Nederland een WK-finale tegen de Argentijnen, die met 1-3 werd gewonnen door de Zuid-Amerikanen. Een finale waaraan de mannen van bondscoach Louis van Gaal maar niet aan moeten denken.

‘De historie moeten we maar even vergeten. Argentinië blijft Argentinië, maar wij zijn het Nederlands elftal’, vertelt Sneijder dan ook in gesprek met Ons Oranje. Over de kansen van Nederland is Dirk Kuijt, teamgenoot van Sneijder in Oranje, positief. ‘We zijn met Oranje aan een fantastisch toernooi bezig en kunnen volgens mij iedereen verslaan. Dus ook Argentinië’, weet de allrounder van Nederland.

‘Dat we nu zo goed spelen komt omdat we dit WK met een groot geloof spelen. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat we Argentiinië kunnen pakken. Net zoals we dit toernooi iedereen kunnen pakken’, gaat aanvoerder Robin van Persie verder.

Ook Arjen Robben denkt dat het WK woensdag nog niet tot een einde komt voor het Nederlands elftal. ‘De teamspirit is gewoon heel goed in dit team. Op deze manier kunnen we nog een heel eind komen’, besluit de sterspeler van Oranje. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!