Krul oefende in rust al op penalty’s

Tim Krul was het konijn dat zaterdag uit de hoge hoed van bondscoach Louis van Gaal werd getoverd. De keeper kwam ver in de verlenging het veld in om de penalty’s van Costa Rica te gaan stoppen en vervulde die taak met verve. De oplettende toeschouwer had de truc al aan kunnen zien komen.

Krul oefende namelijk met Joël Veltman al op het nemen van strafschoppen tijdens de rust, zo geeft de goalie aan in gesprek met de NOS. ‘We waren toch een beetje aan het spelen, dus ik zei tegen Joel (Veltman, red.): doe maar een paar penalty’s. Gewoon voor het gevoel en de timing’, aldus Krul.

Tijdens die strafschoppenserie keerde Krul twee penalty’s, waaronder die van Bryan Ruiz. Daarvoor gebruikte Krul de nodige intimidatie. ‘Ik heb alles gedaan wat er in mijn mogelijkheden lag om ze af te leiden’, vertelt de Newcastle-keeper. ‘Ik heb geen gekke dingen gedaan, ik heb ze niet uitgescholden. Ik heb alleen gezegd dat ik wist in welke hoek ze zouden schieten.’

Plan
Ondanks dat Krul de penalty’s tegen Griekenland had bekeken, trok hij tijdens de serie zijn eigen plan. ‘Vier hoog, één laag. We hebben die penalty’s tegen Griekenland bekeken. Voor elke wedstrijd maken we met Frans Hoek en de keepers een plan. Dat plan kwam uit.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!