Update | Redactie VI slaat terug

UPDATE | Het was een gespannen sfeertje bij VI Oranje dinsdagavond. Na de columns van Rene van der Gijp en Johan Derksen in de media, waarbij ze elkaar zo’n beetje voor rotte vis hadden uitgemaakt, moesten ze gewoon om 20.30 uur aanschuiven.

Wilfred Genee ging op zoek naar een verklaringen, maar beide kemphanen wilden aan tafel niet in gaan op de teksten. Gijp was zichtbaar geïrriteerd, maar zei dat hij ‘het best vond’ wat Derksen had geschreven.

Na de break en wat ongemakkelijke stiltes leek het brandje geblust, maar toen Sierd de Vos aan het woord kwam werd het weer vinnig. Sierd voelde zich aangevallen door Derksen, die hem in zijn column door het slijk had gehaald omdat alles te veel over bijzaken zou gaan.

Sierd, die af en toe herhaalde dat hij ‘heel serieus bleef’, legde uit dat er geen VI-reporters met Oranje spelers wilden praten omdat de voetballers niet wilden spreken voor een programma waar Johan aan meewerkte. Daarom wilden die journalisten niet meewerken aan het programma en geen serieuze tv maken.

Daarnaast heeft Sierd sinds 7 mei elke training van Nederland bekeken en was hij zeer onder de indruk van bondscoach Louis van Gaal. ‘Maar als je nu elke training volgt, en wij doen dat Johan ik heb jou nog nooit hier gezien,  dan zie je dus iets groeien en het vakmanschap van Van Gaal. Dat hij een genie en wereldcoach is. Dan is het een schande dat er mensen zijn die zeggen dat hij een Mussolini is en een psychopaat. Je moet je eigenlijk schamen dat je zulke dingen over Van Gaal hebt gezegd en eigenlijk nu nog op de televisie je excuses aanbieden’, ze een kennelijk boze Sierd in de live uitzending tegen Derksen.

Update | 22.29 uur
Simon Zwartkruis, redacteur van VI, heeft via twitter teruggeslagen naar De Vos. ‘Dus volgens Sierd werken Martijn & ik niet mee aan VI Oranje omdat anders spelers niet met ons willen praten. Complete onzin, van a tot z’, aldus Zwartkruis. ‘De waarheid: we zijn dit WK een keer gevraagd voor een item in VI Oranje. Dat kwam toen qua tijd slecht ui en ging daarom niet door. En dat was het.’

Praat Mee!