Speeltijd lonkt voor De Jong, Vlaar klaargestoomd voor Argentinië

Door de namen van Ron Vlaar en Nigel de Jong kan nog geen definitieve streep worden gezet voor de halve finale tegen Argentinië. Vlaar hield knieklachten over aan de kwartfinale tegen Costa Rica, terwijl De Jong al even kampt met een liesblessure.

Vlaar wordt volgens De Telegraaf klaargestoomd voor de halve finale tegen Argentinië en de krant claimt ook dat De Jong eventueel zijn opwachting maakt. Andere media zetten voor de wedstrijd tegen de Argentijnen een streep door de kuitenbijter, die eventueel wel kan spelen in een eventuele finale.

De Telegraaf bespioneerde maandag zoals altijd de besloten training van Van Gaal en daar was te zien dat De Jong weer volop met bal traint. Dat doet hij nog wel apart van de groep, waardoor een optreden of een plaats op de bank tegen Argentinië onwaarschijnlijk lijkt. Vlaar heeft meer hoop. ‘Als er geen vocht in het gewricht zit, moet het haalbaar zijn. Je leert je lichaam dan wel kennen. Daarom ben ik zaterdag tegen Costa Rica ook tot het einde doorgegaan. Ik wist dat ik geen onverantwoord risico nam.’

Nederland en Argentinië spelen woensdag om 22.00 uur tegen elkaar in Sao Paulo. Op dat moment is de andere finalist al bekend. Brazilië en Duitsland werken dinsdagavond hun halve finale af. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!