Löw vreest Brazilië zonder Neymar: ‘Anderen zetten tandje bij’

Joachim Löw is niet per se blij dat Neymar er dinsdagavond niet bij is als ‘zijn’ Duitsland het opneemt tegen Brazilië in de halve finale. De aanvaller herstelt van een gebroken rugwervel en dus is de Braziliaanse topscorer niet van de partij. 

‘Ze zullen lastiger te verslaan zijn. Alle anderen zullen een tandje bijzetten en meer verantwoordelijkheid op zich nemen’, stelt Löw, die weet dat Brazilië een andere spelopvatting heeft dan normaal. Er is weinig over van hun traditionele stijl. Ze spelen het hardst van alle WK-deelnemers. Mooi voetbal zal niet genoeg zijn om de finale te halen.’

Luiz Felipe Scolari gebruikte de afwezigheid van Neymar in de voorbereiding om zijn selectie te motiveren. ‘Dit duel spelen we niet voor onszelf, maar voor ons land en voor ons publiek. En ieder van ons is nu een beetje Neymar. De spelers snappen heel goed dat hij zijn bijdrage heeft geleverd en dat nu wij aan de beurt zijn. We willen natuurlijk niet alleen respect tonen, maar ook laten zien hoe goed wij kunnen voetballen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!