WK kort dinsdag | Vervanger Neymar: ‘Hij is zo bijzonder’

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van dinsdag 8 juli. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

14.30 uur | Willian moet Neymar vervangen
Willian heeft dinsdagavond de zware taak om Neymar te vervangen bij Brazilië. De middenvelder zal een aanvallende rol krijgen van Luis Felipe Scolari. De twee vergelijken, dat heeft volgens Willian geen zin. ‘Ik zeg meteen dat een speler als Neymar door niemand is te vervangen. Ik ga geen vergelijkingen trekken tussen mij en Neymar. Hij is zo bijzonder. Ik heb een heel andere stijl, maar wel vergelijkbare kwaliteiten. Waarin ik hetzelfde ben? Mijn snelheid en mijn manier van dribbelen met een bal. Maar Neymar is een echte aanvaller en ik ben een middenvelder die de spitsen vaak wil bedienen. Neymar is ook een afmaker. Maar ik ben er klaar voor om tegen Duitsland te spelen. Als de bondscoach mij op de plek van Neymar zet, zal ik alles voor de Braziliaanse ploeg geven.’

12.30 uur | Januzaj met dood bedreigd
Adnan Januzaj doet er goed aan om even niet richting Servië of Albanië af te reizen. Het talent met meerdere paspoorten koos voor het WK voor de Belgische nationale ploeg en daarmee haalde hij de kwartfinale in Brazilië. De vreugde over die prestatie zal niet lang hebben geduurd want volgens de Servische radiozender S Media heeft Januzaj doodsbedreigingen ontvangen.

Mensen uit Servië en Albanië zijn boos dat de jongeling koos voor België. Hoe hij is bedreigd en met welke bewoordingen, dat wordt niet bekend gemaakt. Ook is onduidelijk of Januzaj naar de politie gaat om aangifte te doen.

12.00 uur | Thiago Silva noemt Zuniga ‘lafaard’
Thiago Silva heeft geen goed woord over voor de Juan Zuniga. De Colombiaan plantte in de kwartfinale tegen Brazilië zijn knie in de rug van Neymar die daarbij een rugwervel brak. Zuniga werd verder niet gestraft, maar dat vindt Silva niet eens het ergste. ‘Het was een tackle van een lafaard. Ik ben zelf ook verdediger en ik weet dat zo’n soort overtreding niet normaal is. Zelf kan ik niet spelen tegen Duitsland en dat doet me enorm veel pijn, maar mijn rol dit WK is nog niet voorbij. Ik hoop op de finale.’

10.15 uur | Geen positieve dopingtests op WK
De dopingtests tijdens het WK hebben geen positieve gevallen opgeleverd. Dat heeft Michel D’Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de FIFA, bekendgemaakt. Alle 736 deelnemende spelers werden getest, maar er was geen één positieve plas bij. De meeste controles werden overigens al voor het WK verricht.

10.00 uur | Argentinië heeft Rojo terug
Marcos Rojo is voor de halve finale tegen Nederland weer beschikbaar. In de kwartfinale tegen België was de linksback nog geschorst, maar die straf heeft hij uitgezeten. Alejandro Sabella doet dit WK constant een beroep op Rojo, die waarschijnlijk ook tegen Nederland in de basis zal beginnen. De 24-jarige back van Sporting Portugal is samen met de van een blessure terugkerende Sergio Aguëro het goede nieuws, nadat eerder Angel Di Maria met een blessure wegviel. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!