VI Oranje: ‘Gaan jullie wat drinken? Nee, ik ga naar huis!’

VIDEO | Haha. Mooi eind van VI Oranje. De beladen uitzending van maandagavond eindigde toch nog met een glimlach dankzij een interventie van EO-goeroe Tijs van den Brink. De presentator, die te gast was, probeerde het brandje tussen Johan Derksen en Rene van der Gijp te blussen.

‘Andries gaat ook weleens iets eerder naar huis’, begon Van den Brink. ‘Dat geeft toch niet?’, vroeg hij aan Gijp, die had geklaagd dat Derksen elke keer zo snel naar huis gaat na de uitzending. Gijp wil het liefst gewoon nog een biertje drinken, wat wel kan met Wilfred Genee.

‘Andries is net als jij Johan, die wil graag naar bed, nou dat kan. Daar ga je toch niet zo vervelend over doen. En jij Johan, jij doet ook weer iets te lomp naar Rene. Al die ziektes erbij halen enzo. Moet je niet doen, gewoon sorry zeggen. Maak het gezellig, jullie zitten nog een week hier bij elkaar’, aldus Van den Brink, waarop Derksen antwoordde: ‘We zitten hier al een jaar of tien bij elkaar.’

Tot slot vroeg de verzoener. ‘Gaan jullie wat drinken na afloop met elkaar?’. ‘Nee, ik ga naar huis!, reageerde Derksen gevat, wat een grap én de waarheid in één was.

Aan het begin van de uitzending, die ondanks het conflict minder kijkers kreeg dan zondag, had Genee geprobeerd de ruzie aan te kaarten, maar Derksen en Gijp wilden er niet veel over kwijt. Derksen zei nog: ‘We botsten voor het eerst in 40 jaar, so what!’.

Die eerste vijf minuten van de uitzending zijn hieronder te bekeken. Voor het laatste gedeelte, dat van Van den Brink, of de hele uitzending moet je naar de site van RTL gaan.

Praat Mee!