Programma WK dinsdag 8 juli | Eerste finalist wordt bekend

Na twee WK-loze dagen in Brazilië gaat het dinsdagavond weer los. Thuisland Brazilië en tegenstander Duitsland treffen elkaar om 22.00 uur in Belo Horizonte en gaan onderling uitmaken wie de eerste finalist van het WK wordt. 

Brazilië of Duitsland? Puur gezien het voetbal lijken de Duitsers de beste papieren te hebben. Buiten een matig optreden tegen Algerije in de achtste finale (winst na verlenging) werd er goed gevoetbald en de eerste plaats in de poule was appeltje eitje. Frankrijk werd in de kwartfinale kinderlijk eenvoudig aan de kant gezet, al bleef dat krachtsverschil in de score uit: 0-1.

Brazilië had het een stuk moeilijker. In de poule werd er weliswaar gewonnen van Kroatië en Kameroen, maar vooral tegen de Kroaten kreeg het wel wat arbitrale hulp. Het gelijke spel tegen Mexico had zomaar een nederlaag kunnen opleveren. In de achtste finale tegen Chili kwam het gastland goed weg tegen Chili na strafschoppen en in de kwartfinale tegen Colombia overtuigde het ondanks een 2-1 zege opnieuw niet. Tel daar de blessure van Neymar en de immense druk bij op en Brazilië lijkt het zwaar te krijgen.

Zwaar of niet, feit blijft dat de winnaar mogelijk tegen Oranje speelt in de finale. Het Nederlands elftal komt woensdagavond in actie tegen Argentinië en het zal dinsdag nog trainen in speelstad Sao Paulo. Zijn Ron Vlaar en misschien zelfs Nigel de Jong op tijd fit? En heeft Louis van Gaal nog een fijne quote of truc in de hoge hoed? De dinsdag brengt het allemaal…

Programma zondag 6 juli:
22.00 uur: Brazilië – Duitsland (Belo Horizonte)

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!