Na Costa Rica zijn ook Argentijnen bang voor Robben

Arjen Robben zal waarschijnlijk nooit meer eerlijk zijn over een eventuele schwalbe. Na de klopjacht van Costa Rica en de media daar op zijn persoon, pakken nu Argentijnse media uit, al is het in mindere mate. De verdedigers van de Zuid-Amerikanen moeten volgens hen oppassen voor Robben en niet alleen voor zijn acties.

Robben liet na de achtste finale tegen Mexico weten dat er één moment was waarbij hij te makkelijk naar de grond ging. De reactie was enorm want heel Costa Rica en Mexico dachten plots dat Robben de beslissende strafschop tegen de Mexicanen had versierd. Tijdens de kwartfinale tegen de Costa Ricanen maakten de spelers steeds handgebaren van een schwalbe als Robben naar de grond ging. Dat lijkt ook tegen Argentinië te gaan gebeuren.

Volgens La Nación is Robben een geweldige aanvaller die soms te makkelijk valt. ‘Robben gaat altijd vooruit, hij stijgt op als een vliegtuig zonder zelfs maar op de startbaan te staan. Hij duizelt, hij struikelt, hij verzint soms een val, dat is allemaal waar. Maar hij is een leeuw die voor iedere tegenstander een nachtmerrie is.’

Ook Olé is complimenteus. ‘Robben is als Michael Jordan, iemand die zelfs in de 119e minuut zijn medespelers nog uitfoetert en opzweept. Robben is als Bolt op de honderd meter, maar dan met witte, dunne beentjes. En hij gaat maar en gaat maar…’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!