De saga continues: ‘Johan Derksen geestelijk afgeschreven’

Mediastunt, het begin van het einde van VI Oranje of gewoon een ordinaire ruzie… René van der Gijp en Johan Derksen houden het nieuws in ieder geval interessant. Na het stukje van Gijp in Trouw en de column van Derksen in VI heeft nu Van der Gijp weer uitgehaald. 

Volgens de televisie-analist heeft Derksen verkeerd gehandeld door in een column Van der Gijp met de grond gelijk te maken. Derksen kondigde het lapje tekst vol met kritiek zelfs aan bij Gijp door hem te bellen. ‘Johan zei dat dit de kijkcijfers weleens ten goede zou kunnen komen. Iemand die dat zegt, die is toch geestelijk afgeschreven?’, zegt Van der Gijp in het AD.

‘Johan als mens respecteer ik totaal niet’, vervolgt de gierende lachebek. ‘Als ik een vriendenlijst moet maken, staat hij ergens op plaats 384 000. Hij is een naargeestig type. Als ik arriveer bij de studio geef ik hem een hand en na afloop ook. We hebben nooit een gesprek. Maar weet je, dat is al vijf jaar zo. En ik kom niet voor Johan naar VI, maar voor het voetbal. En voor de man die helemaal uit Roermond komt voor mijn handtekening. Dit alles verandert niets aan het programma. Ik zit vanavond gewoon aan tafel.’

Maandagavond zorgde de ruzie voor kostelijke televisie. Van der Gijp had de hele avond een rood hoofd en Derksen stond het huilen nader dan het lachen. Er werden geintjes over gemaakt en tegelijkertijd spraken mensen meteen van een mediastunt. Als dat het plan was, kan die als mislukt worden beschouwd, aangezien de kijkcijfers maandag niet stegen. Gijp en Derksen zijn overigens na de genoemde uitzending niet meer de enigen met ruzie bij VI. Ook Sierd de Vos en de journalisten van het tijdschrift liggen met elkaar overhoop na uitspraken van El Sierd.

Praat Mee!