Column | Van Persie op de bank tegen Argentinië?

Gekkigheid natuurlijk, die kop. Robin van Persie, de aanvoerder, die met een prachtige zweefduik tegen Spanje onze elf terug in de wedstrijd bracht en al drie keer scoorde op het WK. Gaat hij op de bank zitten tegen Argentinië?

Lowietje is niet gek. Hij is geniaal. Toch? Louis van Gaal verrast tot nu toe elke wedstrijd. Zal hij dat woensdag tegen Argentinië weer gaan doen? Tegen Chili begon Dirk Kuijt ineens, tegen Mexico Paul Verhaegh, in het duel met Costa Rica begon Memphis Depay weer en werd Jasper Cillessen in de 122e minuut vervangen door Tim Krul. Gaat Lowie ook wat leuks doen tegen Argentinië?

Hij kickt er wel een beetje op denk ik om wat leuks te doen, Lowietje krijgt daar wel een flinke slurf van, een gouden pik.

Nigel de Jong
Gezien de blessures heeft Van Gaal nog een paar onzekerheden voor de wedstrijd met Argentinië. Nigel de Jong is een twijfelgeval, net als Ron Vlaar, al verwacht ik dat de laatste sowieso wel kan spelen. Die kale doet wel een spuit erin hoor. De vraag is of De Jong gaat spelen, als dat gebeurd, zal Blind wel linksback staan. Zo niet, dan is het nog niet bekend wie Van Gaal als linksback laat spelen. Ik vermoed dat hij niet voor Memphis Depay gaat kiezen, vanwege het gebrek aan verdedigende kwaliteiten. Het zou kunnen dat Dirk Kuijt weer de lul is en Darryl Janmaat als rechtsback begint.

Gouden pik
De kans is klein, maar het zou wat zijn als Lowie  wat in de spits verandert. Wat heb ik me gestoord aan de grote kansen die Van Persie mistte. Als je wereldkampioen wil worden, moeten zulke kansen, zoals hij kreeg tegen Costa Rica, er wel in. Die mogelijkheid na die prachtige pass van Wesley Sneijder, oi oi oi.

Zou Lowie hem stiekem op de bank gaan zetten? Gewoon, om effe op scherp te zetten. Beetje grote waffel tegen een journalist van de Trouw, slecht gepresteerd tegen Costa Rica, grijs haar, het telt allemaal mee. Wat zou hij er van genieten, Lowietje…. en dan winnen he, door doelpunten van Klaas Jan Huntelaar, Jeremaine Lens of Memphis Depay, of misschien wel Dirkie Kuijt, die dan in de spits zouden staan. Dan zou Lowietje na afloop wel weer even aan die gouden pik zitten hoor, echt wel! We gaan het zien. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!