Huntelaar had beslissende penalty genomen

Als Tim Krul de laatste penalty van Michael Unama niet had gepakt, dan had Klaas Jan Huntelaar als laatst de trekker over moeten halen voor Oranje. Dat onthult Ron Vlaar in gesprek met Voetbal International.

Huntelaar schoot Oranje tegen Mexico naar de kwart finale door in de blessuretijd een penalty te benutten en zou ook tegen Costa Rica degene zijn geweest die het vonnis over de Midden-Amerikanen zou hebben geveld. Daar kwam het echter niet van, door de misser van Unama en het goede keepersoptreden van Tim Krul.

Als de stand in de penaltyserie na vijf genomen strafschoppen nog op gelijke hoogte had gestaan, was Vlaar nummer zes van Oranje geweest. ‘Ik stond als vijfde op de lijst, maar toen Klaas-Jan was ingevallen schoof ik door naar plek zes’, aldus Vlaar. ‘Ik wist dat ik niet aan de beurt zou komen en Klaas ook niet. Toen die jongen van Costa Rica zijn aanloop nam, voelden wij dat Tim ‘m ging pakken. Fantastisch, dan is het zijn avond, zoals tijdens dit WK iedere wedstrijd van ons een verhaal op zichzelf is.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!