DUITSLAND VERNEDERT BRAZILIË

Duitsland heeft dinsdagavond niets heel gelaten van Brazilië in de halve finale van het WK. Bij rust stond het al 0-5 voor de Duitsers, na rust werd het nog erger voor de Brazilianen en eindigde de teller op 1-7.

De eerste tien minuten leek het nog gelijk op te gaan tussen beide grootmachten. Na elf minuten was het echter Thomas Müller die de score opende uit een corner. Daarna ging het snel voor Duitsland. Eerst maakte Miroslav Klose een recordtreffer waarna binnen vijf minuten de wedstrijd gespeeld was. Toni Kroos scoorde tweemaal terwijl ook Sami Khedira een duit in het zakje deed. Met rust stond het derhalve al 0-5.

Na rust hield Duitsland niet op. Invaller André Schürrle maakte het leed voor de Brazilianen nog erger en scoorde tweemaal. Met name de 0-7 van Schürrle was van ongekende schoonheid. Dat Oscar in de laatste minuut nog iets terugdeed, deed niets af aan het verdriet voor de Brazilianen die ongenadig hard onderuit gingen: 1-7.

Scoreverloop:

11′. 0-1. Thomas Müller
23′. 0-2. Miroslav Klose
24′. 0-3. Toni Kroos
26′. 0-4. Toni Kroos
31′. 0-5. Sami Khedira
69′. 0-6. André Schürrle
79′. 0-7. André Schürrle
90′. 1-7. Oscar

Opstellingen:

Opstelling Brazilië: Júlio César, Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo, Luiz Gustavo, Fernandinho (46′. Paulinho), Hulk (46′. Ramires), Oscar, Bernard, Fred.

Opstelling Duitsland: Neuer, Höwedes, Hummels, Boateng, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Ozil, Kroos, Muller, Klose

Bijzonderheden:

– De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale waarin Nederland of Argentinië de tegenstander is.

Video’s:

Volkslied Brazilië met shirtje Neymar:

0-1 Müller:

0-2 Klose:

0-3 Kroos:

0-4 Kroos:

0-5 Khedira:

Voorbeschouwing:

– Klose op jacht naar record Braziliaanse Ronaldo.

– Bij Brazilië vervangt Bernard de geblesseerde Neymar. Achterin wordt Thiago Silva vervangen door Dante. Bekijk de opstelling hieronder.

– Neymar heeft besloten niet aanwezig te zijn in Belo Horizonte waar dinsdagavond Brazilië het opneemt tegen Duitsland. De spits liep vrijdag een gebroken ruggenwervel op en moet in alle rust herstellen.

– Bij Brazilië ontbreken Neymar (rugblessure) en Thiago Silva (schorsing). Bij Duitsland is Shkodran Mustafi afwezig wegens een blessure.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!