Van Gaal: ‘Spelen tegen Argentinië, niet tegen Messi’

Louis van Gaal wil er niets van weten dat hij woensdag zijn volledige tactiek op Lionel Messi af moet stemmen. De bondscoach richt naar eigen zeggen niet op het individu, maar op het team.

‘Wij spelen tegen Argentinië, niet tegen Messi’, was Van Gaal tijdens de persconferentie duidelijk. ‘Ik spreek over teams. We hebben ons plan klaar voor Argentinië’, verzekerde de bondscoach.

Messi
Niet veel later ging het toch even over de superster van de Argentijnen. ‘Volgens mij is Messi wel eens verkozen tot beste speler van de wereld. Dat is niet voor niets. Hij heeft iets extra’s en kan dat op het hoogste podium laten zien’, sprak de bondscoach bewonderende woorden.

Tactiek
Ook over de tactiek van Oranje wilde de bondscoach daags voor de wedstrijd niet veel kwijt. Volgens de succestrainer is de tactiek ook afhankelijk van hoe Argentinië het aan gaat pakken. ‘We moeten afwachten hoe Argentinië gaat spelen. Ook zij hebben een aantal twijfelgevallen en zij hebben op dit WK al op verschillende manieren gespeeld. Ik ben geen waarzegger en weet hun opstelling niet. Ook dat moeten we afwachten.’

Favoriet
Volgens Van Gaal is er geen uitgesproken favoriet voor de winst in Sao Paulo. ‘Ik denk niet dat er een favoriet is’, zei de bondscoach. ‘In een halve finale zijn de teams tegen elkaar opgewassen. Zo was het ook in de kwartfinales. Het wordt een fifty-fifty of zoals we dat in Nederland zeggen: een dubbeltje op zijn kant.’

Praat Mee!