Duits media jubelt; Braziliaanse kranten huilen

De memorabele 1-7 overwinning van Duitsland op Brazilië is een dag later hét gesprek van de dag. Waar de Duitse media woorden te kort komt voor Die Mannschaft, maakt de Braziliaanse media gehakt van de Selecao.

‘De overwinning voor de eeuwigheid’, kopt Bild bijvoorbeeld. Volgens de Duitsers is Oranje het volgende slachtoffer van de Duitse dadendrang in de WK-finale. ‘En nu de Hollanders’, schrijft de boulevardkrant. Ook de Süddeutsche Zeitung is lyrisch: ‘In een roes naar Rio’, koppen zij. ‘Een erg geëmotioneerd Brazilië tegen een koel, efficiënt Duits team.’

Die Welt bereid zich alvast voor op een Wereldtitel. ‘Argentinië? Nederland? Het maakt niet uit! Duitsland is favoriet’, klinken zij vol goede moed na de ongelofelijke oorwassing voor Brazilië in eigen land.

Brazilië
Waar Duitsland jubelt, daar likt Brazilië the day after zijn wonden. ‘Het was een historische nederlaag en een historische vernedering die ongekend is in de geschiedenis van het Braziliaanse voetbal’, valt te lezen in de Braziliaanse pers. El Globo doet er een schepje bovenop en spreekt van een ‘bloedbad’. ‘Brazilië is op tactisch en technisch vlak afgeslacht door de Duitsers.’

Een andere krant kopt soortgelijke teksten: ‘Lijden, frustratie en verbijstering’, stellen zij. ‘Is Duitsland dan echt zeven keer beter dan Brazilië?’, klinkt een onthutste Braziliaanse journalist. ‘Totaal gedomineerd’, valt te lezen in Folha de Sao Paulo. ‘Het masker is gevallen’, schrijft de sportkrant Gazeta Esportiva tot slot. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!