Schweinsteiger ziet finale tegen Oranje wel zitten

VIDEO | Bastian Schweinsteiger wist niet wat hij meemaakte dindagavond. Duitsland overliep en overklaste Brazilië in de halve finale van het WK waardoor Die Mannschaft woensdagavond achterover leunend kan kijken wie zij gaan treffen in de WK-finale. Van Schweinsteiger mag dat Oranje worden.

Schweinsteiger kent bondscoach Louis van Gaal en sterspeler Arjen Robben van hun tijd bij Bayern München en dat is ook de reden dat hij het de Nederlanders iets meer gunt dan de Argentijnen. ‘Het zijn allebei goed teams’, zei hij voor de camera’s van de NOS. ‘Maar ik heb een paar goede vrienden bij Oranje zitten. Ik hoop dat zij het goed doen, zij hebben een erg goed team.’

‘Louis van Gaal is een grote persoonlijkheid. Bij Bayern hadden wij veel lol en succes met hem’, gaf Schweinsteiger aan. ‘En Robben is voor mij één van de beste spelers van de wereld. Hij was ongelofelijk goed in de Champions League. Voor jou hoop ik dat het Nederland wordt’, zei hij tegen de Nederlandse verslaggever. ‘Voor jou Argentinië’, knipoogde hij daarna naar de Argentijnse journalist. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!