Löw: ‘Druk op gastland was te groot’

De Duitse bondscoach Joachim Löw vermoedt dat de Brazilianen, ondanks een sessie met een psycholoog een dag voor de halve finale, zijn bezweken onder de hoge verwachtingen. ‘Ik denk dat de druk op het gastland te groot was’, analyseerde hij.

Duitsland won met 1-7 en stond voor rust al met 0-5 voor.  ‘Na de 1-0 leken ze helemaal ontregeld. Dat hadden ze niet verwacht. Ze waren de pedalen kwijt en we hebben ze koud gepakt’, vertelde de trainer.  ‘Ik voel dan ook wel mee met mijn Braziliaanse collega. In 2006 heb ik zelf moeten ervaren hoe het voelt om in eigen land in de halve finales uitgeschakeld te worden. Voor Miroslav Klose ben ik dan weer heel blij. Zijn record van zestien WK-doelpunten is een geweldige prestatie.’

Löw was zeer te spreken over de eerste helft. ‘We hebben heel goed gespeeld. In de eerste helft deden we zowat alles perfect. De vreugde is nu enorm, maar we mogen onszelf niet gaan overschatten. Vanaf nu moet de focus op zondag liggen. Mijn spelers zullen er klaar voor zijn.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!