Argentinië struikelt over scheidsrechter tegen Nederland

Argentinië is niet blij met de scheidsrechter van de halve finale wedstrijd tegen Nederland. Volgens de Zuid-Amerikanen is Cüneyt Çakir een vriendje van het Nederlands elftal en de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

Çakir werd afgelopen winterstop door de Nederlandse scheidsrechterscoach Jaap Uilenberg uitgenodigd om deel te nemen aan het trainingskamp van zijn pupil Kuipers in Turkije. Kuipers liet dinsdag dan ook weten blij te zijn voor zijn vriend Çakir en wenste hem een goede wedstrijd toe. De Argentijnen vinden dat maar linke soep en plaatsen hun vraagtekens bij de aanstelling van de topscheidsrechter.

Uilenberg stond ook aan de wieg van de internationale doorbraak van Çakir in 2008. Nadat Çakir zich had opgewerkt in het scheidsrechtersgilde floot hij onder andere topwedstrijden als Manchester United – Real Madrid (met de rode kaart van Nani) en een jaar geleden nog Nederland – Italië (1-1). In 2011 hanteerde Çakir de fluit bij de oefeninterland tussen Duitsland en, u raadt het al, Nederland. Vanavond blaast Çakir om 22:00 uur voor het eerst op zijn fluit. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!