Nederland – Argentinië kijken met Jack van Gelder mogelijk

De NPO biedt woensdagavond een dienst aan om het voor mensen mogelijk te maken het Nederlands elftal te kijken met (synchroon) radio-commentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer. Van Gelder is in Nederland razend populair voor zijn uitbundige verslag en er is zelfs een Facebook-pagina die pleit voor Van Gelder als commentator bij de WK-finale.

‘De keuzemogelijkheid is door de NPO technisch mogelijk gemaakt om als extra service aan te bieden’, laat de NPO weten op zijn website. ‘Het radiocommentaar wordt op npo.nl gesynchroniseerd met de live beelden van de wedstrijd. Iets wat niet mogelijk is als je ‘gewoon’ de radio aanzet en tegelijkertijd naar de tv kijkt.’

Het meest memorabele ‘Jack-moment’ aller tijden vond plaats in 1998. Toentertijd nam Nederland het in de kwart finale op tegen Argentinië en scoorde Dennis Bergkamp vlak voor tijd de enige treffer. Het Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, is sindsdien wereldberoemd in Nederland. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!