Update | Neymar niet gediend van harde opmerkingen agent

In Brazilië kan men nog steeds niet bevatten wat zich dinsdagavond in Belo Horizonte heeft afgespeeld. De ‘Goddelijke kanaries’ werden hard vernederd door Duitsland, dat met 1-7 de finale haalde. Een dag na die historische nederlaag is iedereen boos. 

Allereerst Wagner Ribeiro, de zaakwaarnemer van Neymar. Waar de meeste media in het WK gastland schreeuwen om het ontslag voor Luis Felipe Scolari, daar doet Ribeiro er via Twitter nog een schepje bovenop. Hij stelt een lijstje op van eisen waaraan een Braziliaanse bondscoach in zijn ogen kennelijk aan moet voldoen.

– Een: je moet als bondscoach van Portugal iets hebben gewonnen.
– Twee: naar Chelseagaan en de volgende dag alweer ontslagen worden.
– Drie: in Oezbekistan gaan trainen.
– Vier: terugkeren naar Brazilië en een grote club laten degraderen.
– Vijf: Je moet die club 56 dagen voor het einde van de Braziliaanse competitie verlaten om aan degradatie te ‘ontsnappen’.
– Zes: je moet een bejaarde, arrogante, weerzinwekkende, verwaande en belachelijke idioot zijn.

Het zijn de woorden van Ribeiro, maar veel Twitteraars waren het er kennelijk mee eens want er werd enorm veel geretweet.

Maar naast Ribeiro zijn er meer mensen verontwaardigd en boos. Legende Cafu bijvoorbeeld, die na afloop van de oorwassing in de kleedkamer een steunbetuiging wilde achterlaten, maar hij werd weggestuurd. ‘Ik werd gewoon weggeduwd. Hij zei dat ik niet welkom was’, zegt de oud-verdediger over bondsvoorzitter Jose Maria. ‘Hij wilde geen vreemde figuren in de kleedkamer zien. Ik reageerde door te zeggen dat ik geen ‘vreemd figuur’ ben. Ik was er om de jongens te troosten en te knuffelen. Als dank werd ik de kleedkamer uitgegooid.’

Het zijn slechts twee van de ontelbare schermutselingen in een land, dat zo had gerekend op de wereldtitel. Er werden vlaggen in de brand gestoken, shirts werden woensdag plots voor de helft van de prijs verkocht en er waren rellen binnen en buiten het stadion. Waarvoor werd gevreesd bij een uitschakeling van Brazilië, kwam uit. De FIFA zal blij zijn dat Neymar & co het op een on-Braziliaanse manier nog tot de halve finale schopten.

Update | 14.55 uur 11/07
Neymar is niet gediend van de kritiek zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro op Luis Felipe Scolari. Ribeiro noemde de bondscoach van Brazilië na de dramatische uitschakeling tegen Duitsland onder meer ‘een arrogante klootzak’.  Neymar gaat een hartig woordje spreken met zijn agent. ‘Ik sta zeker niet achter die opmerkingen. Dit gedrag accepteer ik niet.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!