Wonder geschied: De Jong in basis, Vlaar had al langer pijntjes

Louis van Gaal heeft tegen Argentinië weer een konijn uit de hoge hoed getoverd. Nigel de Jong zal op het middenveld in de basis beginnen en dat terwijl hij in de achtste finale tegen Mexico nog vroegtijdig uitviel met een flinke liesblessure.

De Jong herstelde echter snel en in de laatste dagen voor het treffen met Argentinië werd hij klaargestoomd. Dat is gelukt. ‘Wij spelen in de sterkst mogelijke opstelling. Het wonder heeft zich voltrokken, de geest is sterker dan het lichaam’, zegt Van Gaal daarover tegen de NOS. ‘Ik denk niet dat het een risico is want dan zou ik het niet doen. Maar als het lijntje breekt, dan hebben wij vervangers. Van de 22 zijn er 23 fit.’

Alleen Leroy Fer zal niet kunnen spelen en Ron Vlaar dus wel. De verdediger had knieklachten na de kwartfinale tegen Costa Rica, maar blijkt die pijntjes al langer te hebben. ‘Vlaar blijkt hier al een tijdje mee te spelen, dus hij kan ook vanavond spelen. Van Persie is ondanks een virus zeker fit en Janmaat is misschien een vraagteken. Mijn hoge hoed is verder wel leeg, het was ook een beetje geluk’, sluit Van Gaal lachend af. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!