Cillessen en Kuijt zijn er doodziek van: ‘Waren er dichtbij’

Jasper Cillessen en Dirk Kuijt balen als een stekker van de uitschakeling tegen Argentinië. Dat is logisch, vooral omdat het uiteindelijk na strafschoppen tot stand kwam. Wesley Sneijder en Ron Vlaar misten, Cillessen hield er geen enkele tegen. 

‘Een klotegevoel’, omschrijft Cillessen met een nors gezicht voor de camera van de NOS. ‘Je hebt er uiteindelijk niets aan dat je twee ballen pakt in de verlenging. Of Tim Krul had moeten keepen, daar gaan we morgen naar kijken. Nu heerst vooral de teleurstelling over de nederlaag. Het is verschrikkelijk, dat zie je ook aan de reactie van de spelers. We waren dichtbij en zij hebben bijna geen kans gehad. We moeten door, we moeten zorgen dat we niet twee keer achter elkaar verliezen.’

Ook Kuijt kon moeilijk omschrijven hoe de stemming is bij Oranje. ‘Er heerst een leeg gevoel. Het team is uitgeperst, heeft alles gegeven en daar kunnen we trots op zijn. We hadden alleen in balbezit misschien iets meer kunnen doen’, stelt de routinier. ‘Het elftal dat wij hebben, met veel jeugd en vandaag ook weer vijf of zes spelers uit de Eredivisie, daar moet je ontzettend trots op zijn. Dat je door middel van penalty’s van een land als Argentinië verliest… er zijn weinig kansen gecreëerd en ik ben er doodziek van.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!