Britse pers: ‘Holland and Cillessen pay the penalty’

Ook in Engeland heeft men kennis genomen van de uitschakeling van Oranje op het WK in Brazilië. Volgens de Engelse pers ging het Nederlands elftal ten onder aan de defensieve speelwijze én een keeper die geen penalty’s kan stoppen.

‘Jasper Cillessen was er niet toe in staat het kunststukje van Tim Krul te herhalen’, schrijft de BBC bijvoorbeeld. ‘Cillessen is paying the penalty. Hij heeft in de Eredivisie al acht penalty’s tegen gekregen, drie in de Champions League en zes op het WK. Hij stopte er geen een’, legt het Engelse medium de vinger op de zere plek.

Toch was volgens de BBC niet alleen Cillessen de nederlaag in de strafschoppenserie aan te rekenen. Ook de tactiek van bondscoach Louis van Gaal faalde volgens de Britten. ‘Ondanks dat het plan slaagde om Messi onschadelijk te maken was het team van Van Gaal er niet toe in staat ook maar een kleine vuist te maken voorin. Robin van Persie was onzichtbaar en Robben’s eerste schot op doel was in de 99ste minuut.’

Indepedent
De kwaliteitskrant Indepedent kopt ook met ‘Holland pay the penalty’ om de wedstrijd tegen de Argentijnen te omschrijven. De Engelsen leggen iets meer de nadruk op Argentinië dan op Nederland. Zo stellen zij dat Messi nog één wedstrijd verwijderd is om de beste voetballer ooit te zijn en roemen zij doelman Sergio Romero. ‘It was all about Romero‘, schrijven zijn. ‘Hij werd de held van de avond.’ (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!