Kluivert trots op spelers: ‘Een goede en zelfs bepalende generatie’

Het Nederlands elftal maakte dit WK de verwachtingen meer dan waar. Ondanks dat de KNVB de halve finale als doelstelling had, waren veel mensen op voorhand al blij met de achtste finales. Assistent-trainer Patrick Kluivert kijkt tevreden terug op de prestaties van Oranje, met de troostfinale in het vooruitzicht.

‘Het is een zeer goede generatie, een bepalende generatie zelfs. Ik hoop dat Nederland in de toekomst meer van dat soort spelers kan voortbrengen. Dat is het allerbelangrijkste: jonge spelers ontwikkelen zodat we op het hoogste niveau actief kunnen blijven’, zegt Kluivert tegen de FIFA.

Er is een aanzienlijke kans dat een vijftal spelers het WK 2018 in Rusland niet meer gaan redden. Voor hen is dit de laatste kans geweest op de meest prestigieuze voetbalprijs. ‘Natuurlijk is het een enorme teleurstelling voor ze’, aldus Kluivert. ‘Het is moeilijk voor te stellen dat ze nooit meer op het WK zullen spelen. Omdat dit vermoedelijk het laatste WK voor ze is, snap je de verslagenheid wel. Verliezen na strafschoppen maakt het nog erger, dat weet ik uit ervaring.’

(Foto: ProShots)

Praat Mee!