WK kort vrijdag | Hummels fit voor finale, overvloed Afrikanen in Brazilië

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van vrijdag 11 juli. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

14.45 uur | Hummels lijkt inzetbaar in finale
Mats Hummels heeft donderdag de training hervat bij Duitsland. De verdediger  viel in de halve finale tegen Brazilië uit met een knieblessure, maar die is niet zo ernstig dat hij de finale tegen Argentinië moet missen. Hummels kampte dit toernooi al vaker met blessureleed, maar hij blijft een belangrijke pion in de defensie van de Duitsers. Joachim Löw heeft tegen de Argentijnen waarschijnlijk de beschikking over een volledig fitte selectie.

12.00 uur | Ghanezen willen in Brazilië blijven
Ghana werd in de groepsfase van het WK uitgeschakeld, maar de fans zijn niet van plan om Brazilië te verlaten. Het AD meldt dat zo’n 200 Afrikanen in de Zuid-Braziliaanse stad Caxias do Sul asiel hebben aangevraagd. De Braziliaanse politie verwacht dat dit zal oplopen tot 1000 mensen, die allemaal hopen op een baan.

10.00 uur | Minister van Sport haalt uit naar Brazilië
Als het aan Aldo Rebelo ligt, dan gaat er veel veranderen in het Braziliaanse voetbal. De minister van Sport haalde na de beschamende 1-7 nederlaag tegen Duitsland keihard uit naar zijn eigen land. ‘Het is een nationale ramp. De uitslag heeft een diep litteken achtergelaten. We moeten onderzoeken waarom het zo mis is gegaan en we moeten vooral voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. De bezem moet door het Braziliaanse voetbal’, aldus Rebelo.

09.15 uur | Klose weet niet of hij doorgaat
Miroslav Klose zal na de finale tegen Argentinië beslissen of hij zijn interlandcarrière beëindigd of niet. De WK-topscorer aller tijden laat tegenover Santo André weten dat hij twijfelt. ‘Ik weet momenteel nog niet of ik na het WK nog voor de Mannschaft zal spelen. Na het toernooi zal ik de knoop doorhakken. Ik ben zeker nog niet versleten. Ik heb mijn lichaam altijd goed verzorgd en daar pluk ik nu de vruchten van.’

Klose was in clubverband niet altijd even succesvol, maar bij de nationale ploeg is de spits van ongekende klasse. In 136 interlands maakte hij 71 doelpunten, waaronder zestien treffers tijdens een WK. Met zijn doelpunt tegen Brazilië in de halve finale nam hij het record van Ronaldo (15 goal) over.

08.30 uur | Ticket-handelaar onvindbaar
De politie van Brazilië is op zoek naar Ray Whelan. De topman van Match services wordt in verband gebracht met illegale doorverkoop van WK-tickets. Whelan moet zijn verklaring afgeven aan de politie, maar is van de aardbodem verdwenen. De Telegraaf meldt dat Whelan via een achterdeur zijn hotel in Rio de Janeiro zou hebben verlaten. Hij kan normaal gesproken het land niet uit omdat hij bij een eerder verhoor zijn paspoort moest inleveren. Hij moest zich beschikbaar houden voor voor justitie, maar lijkt die afspraak nu aan zijn laars te lappen. Whelan wordt verdacht van het doorverkopen van VIP-kaarten.

08.00 uur | Forse boete Argentijnse voetbalbond
De Argentijnse voetbalbond (AFA) moet de FIFA een boete betalen van 247.000 euro. Tijdens persconferenties stuurde de WK-finalist in vier gevallen alleen trainer Alejandro Sabella, terwijl de reglementen voorschrijven dat er ook een speler van de partij moet zijn. De straf voor het negeren van deze regel is niet mild. De tuchtcommissie wil graag de genoemde 2,5 ton ontvangen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!