Programma WK 11 juli | Wonden likken en vooruitblikken

De uitschakeling van Nederland tegen Argentinië is nog maar twee dagen oud, maar Oranje zal zich vrijdag alweer voor moeten bereiden op de troostfinale tegen Brazilië. Zaterdagavond om 22.00 uur speelt het Nederlands elftal in Brasilia tegen Brazilië. 

Om 11.30 uur plaatselijke tijd zal Louis van Gaal samen met één speler vooruitblikken op het treffen met de Brazilianen. In Nederland zal die persconferentie rond de klok van 16.30 uur zijn. Oranje zal na het perspraatje gaan trainen in het Estadio Nacional in Brasilia, waar zaterdag gespeeld gaat worden.

De grote vraag zal vooral zijn wie er wel en niet zullen spelen tegen Brazilië. Zo kampten Ron Vlaar, Robin van Persie, Leroy Fer en Nigel de Jong dit toernooi met pijntjes en Van Gaal zal vast en zeker niet schromen om de nodige mensen rust te geven. Daarnaast is het interessant of Michel Vorm, de laatste Oranje-speler zonder speeltijd dit toernooi, minuten maakt zaterdagavond.

Ondertussen bereiden Duitsland en Argentinië zich voor op de grote finale op zondag. De Duitsers zijn vol vertrouwen na de 1-7 galavoorstelling tegen Brazilië. Bij Argentinië wordt er vooral geduimd voor Angel Di Maria, die wordt klaargestoomd om eventueel nog een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de eindstrijd.

Programma WK 9 juli:

Geen wedstrijden.

Praat Mee!