Büttner: ‘Ik ben teleurgesteld in Van Gaal’

Alexander Büttner baalt van Louis van Gaal en Oranje. De linksback, vandaag de dag spelend bij het Russische Dinamo Moskou, had graag een kans gehad als linksback, vooral omdat Dirk Kuijt uiteindelijk die positie op het WK invulde. 

‘Ik wil niet over andere voetballers praten, want ik gun iedereen het allerbeste en ik geniet van de wedstrijden van Oranje. Ik ben fan. Maar als ik zie hoe de linksbackpositie wordt ingevuld, dan weet ik dat ik dat ook had gekund’, begint Büttner zijn tirade. ‘Ik sta met Manchester United in de kwartfinale van de Champions League tegen Arjen Robben en wordt man van de wedstrijd. Ik ben teleurgesteld in Van Gaal, omdat ik nooit een kans heb gekregen.’

Büttner benadrukt in De Gelderlander dat hij zich bij zijn nieuwe club graag wil laten zien om onder Guus Hiddink kans te maken op een plekje bij Oranje. In de voorbereiding op het WK kregen Terence Kongolo, Patrick van Aanholt en Daley Blind speeltijd als linksback. Uiteindelijk nam Van Gaal alleen Blind mee. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!