Update | Van Gaal en hoofdrolspelers ontkrachten ‘absurde’ geruchten

UPDATE | Sterspelers Arjen Robben en Wesley Sneijder zouden aanvoerder Robin van Persie niet in de basis hebben gewild tegen Argentinië. Dat is een gerucht verspreid via het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

Van Persie kampte in de aanloop naar de halve finale met maag- en darmklachten. Robben en Sneijder hadden liever Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval gezien. Huntelaar viel uiteindelijk in de verlenging ook in voor de stoeiende Van Persie, die niet aan voetballen toe was gekomen.

Update | 19:15 uur
Bondscoach Louis van Gaal heeft kennis genomen van de geruchten omtrent zijn aanvoerder en spits en heeft die direct ontkracht. Van Persie zou volgens Robben en Sneijder niet hebben moeten spelen vanwege zijn maag- en darmklachten en de hitte in Brazilië. ‘Dat is onzin, dat is een interpretatie van jullie’, beet de trainer van zich af naar de media.

‘Maar dat kunnen jullie helemaal niet weten, want jullie zijn er niet bij. Van Persie is kort voor het WK geblesseerd geraakt en we moesten hem opbouwen. Hij heeft keihard gewerkt en is nu teleurgesteld omdat we geen wereldkampioen worden. Net als alle andere spelers.’

Ook Dirk Kuijt heeft geen idee waar de geruchten vandaan komen. ‘Ik heb niet ervaren dat Robin zich terugtrok of overvleugeld werd. Ik heb vijf toernooien meegemaakt en hier stond de beste ploeg wat betreft teamgeest’, aldus Kuijt. ‘Robin was na zijn blessure dagelijks met zijn herstel bezig en heeft de ploeg in de eerste wedstrijd tegen Spanje ook op sleeptouw genomen.’ (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!