Nederlands elftal lacht weer, behalve De Jong

De treurige gezichten van de spelers van het Nederlands elftal lijken verdwenen. Twee nachten na de verloren halve finale tegen Argentinië heeft de selectie voor het laatst dit WK getraind. Leroy Fer, die last heeft van een hamstringblessure, deed ook mee met de groep. 

Er werd weer gelachen, en de spelers van Louis van Gaal richten zich vol op het treffen met Brazilië van zaterdag 12 juli. Daags voor de wedstrijd tegen het gastland, koos de bondscoach voor een rustige training. De selectie mocht zelf weten wat ze gingen doen. De meesten voegden zich bij de rondo. Uit te training viel niet af te leiden wie de laatste WK-wedstrijd gaan spelen. Wel stelt Van Gaal de meest fitte spelers, zowel fysiek als mentaal, op in de wedstrijd tegen Brazilië.

De Jong
De coach met de gouden pik gaat vol voor de derde plek zaterdag. Nigel de Jong, die tegen Argentinië nog in de basis begon en na dik een uur vervangen werd door WK-debutant Jordy Clasie, deed individuele oefeningen. Hij lijkt zijn laatste wedstrijd van dit WK gespeeld te hebben.

Van Gaal wil geschiedenis schrijven om als eerste coach zeven wedstrijden ongeslagen te blijven met het Nederlands elftal. Ook wordt de strijd om de derde plaats het 50e WK-duel voor Oranje in de historie.

 

 

Praat Mee!