VI Oranje blijft slecht bekeken ondanks ruzie

VI Oranje heeft geen baat gehad bij de ruzie die aan het begin van deze week ontstond tussen Johan Derksen en René van der Gijp. Volgens Stichting Kijkcijfer Onderzoek blijven de kijkercijfers slecht voor het RTL-programma.

Ten opzichte van een week geleden keken vrijdagavond bijvoorbeeld 231 duizend mensen minder naar VI Oranje. Slechts 645 duizend televisiekijkers stemden hun tv gisteravond af of het praatprogramma, dat zich sowieso al volledig voor gek had gezet met zijn schrijnende opmerkingen over bondscoach Louis van Gaal.

De ruzie tussen Derksen en ‘Gijp’ ontstond na een interview van laatstgenoemde in Trouw. Daarin stelde Van der Gijp dat Derksen zich volslagen ongeloofwaardig maakte met zijn opmerkingen over Van Gaal. Derksen reageerde op die kritiek met een al dan niet bewust uitgelekte column die maandag op weblog GeenStijl verscheen. Het zorgde er maandag nog wel voor dat de kijkcijfers stegen en woensdag stemden ook nog 1,1 miljoen mensen af of de talkshow, maar dat laatste had met name te maken met de halve finale wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Van der Gijp en Derksen spreken sinds maandag vrijwel geen woord meer tegen elkaar aan tafel bij gespreksleider Wilfred Genée. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!